3 FÖRDELAR AV PRINTABLE MAGNETS

- Jul 16, 2019-

Tryckta magneter finns tydligen överallt i dessa dagar, från reklamartiklar som kalendrar och visitkort till avancerade detaljhandelskärmsprogram. Tryckta magnetiska medier har funnit ett hem på sidorna av kylskåp och filskåp, som fordonsreklam, och som utbytbara meddelanden och marknadsföring för butiker i butik.


Överraskande, många skrivare skriver fortfarande ut till vinylmedia och laminerar till den flexibla magneten. Detta är ett dyrt och onödigt steg. Dagens flexibla magnetiska medier kan levereras med en högkvalitativ, utskrivbar vinylyta som kan matas säkert via brettformatlösningsmedel, lösningsmedel, lösningsmedel, UV- och latexbläckstråleskrivare med liten eller ingen ändring av skrivaren.


Här är tre skäl att överväga att skriva ut direkt till dina flexibla magneter:


COST SAVINGS

Besparingarna för tryckning direkt på magnet kan verkligen lägga upp. Att ha tillverkaren tillämpar vinylen på magnetplåten avlägsnar en hel process från din produktion, vilket minskar kostnaderna för arbetskraft och material och ger dig en jämn, bubbelfri slutprodukt. Minskningen av arbetskraft, material och potentiella omarbetade kostnader kommer att göra dig konkurrenskraftigare, förkorta dina ledtider och ge bättre marginaler.


FÖRBÄTTRAD KVALITET

Genom att trycka direkt på magneten har du tagit bort lamineringsteget som ofta kan leda till problem. Ofta kan montering av tryckt vinyl till vinylbelagd magnet leda till bindningsproblem, vilket resulterar i avlaminering av toppskiktet. Ibland uppträder detta som fläckiga kanter, men i extrema fall kommer det att resultera i att det tryckta lagret avskalas.


Det extra lagret av vinyl kan också skapa en möjlighet för den färdiga produkten att krulla. Magnetplåten och andra skikt kan absorbera värme och fukt på olika sätt, och om ett av skikten expanderar eller kontraherar annorlunda än de andra kan detta resultera i krökning. Din bästa satsning är att minska risken för felaktiga medier genom att trycka direkt på magneten.