En magnetisk effekt

- Nov 20, 2019-

Av Cassandra Balentine

 

 

Magnetisk skyltning erbjuder många möjligheter, särskilt i detaljhandelsmiljöer, på fordon och på restauranger. Förmågan att snabbt och enkelt byta ut grafik är den främsta fördelen. Magnet- och magnetmottagande underlagstillverkare och leverantörer fortsätter att introducera och förbättra produktutbud för att ge ännu större fördelar för tryckleverantörer.

 

Ett sätt som denna typ av media tillför värde är genom specialbehandlingar, till exempel svarta tavlan eller whiteboard-effekter. Leverantörer av utskriftstjänster drar nytta av alternativ för magnetiska medier och de innovativa, speciala ytbehandlingarna som finns tillgängliga för dem.

 

NEWLIFE MAGNETICS-Grafiska system, en division av NEWLIFE MAGNETICS producerar många specialanpassade ytbehandlingar från duk till mjuk touchkrom och svarta tavlan.

 

Färger för magnetiska media

Förutom vanlig vit vinyl- och pappersalternativ finns en mängd olika ytor som duk, tyg, svarta tavlan, whiteboard, mjuk beröring och trä tillgängliga för magnetfolie.

 

"Magnetiska material kan anpassas med många olika ytbehandlingar," kommenterar Darrell Adams, VP Nordamerika, Newlife Magnetics LLC. Han säger att de mest populära är utskrivbara vita PVC- och PET-filmer. ”Utskrivbar duk används ibland för konstnärlig grafik och väggmålningar. "Magnetiska material finns också med vita torrraderingsytor eller svarta svarta tavlan", tillägger han.

 

NEWLIFE MAGNETICS erbjuder en komplett rad vit, torr radering och gröna och svarta tavlan. Företaget laminerar dessa underlag på magnetark eller magnetmottagande ark. Det erbjuder lösningar för att applicera omskrivbart torr radering eller svarta tavlan på glas, metall eller torra väggytor.

 

"Förutom de utskrivbara toppbeläggningarna som vinyl, bestruket och papper som har funnits länge är svarta tavlan och whiteboard / torr rensning relativt ny för magnetfolie," instämmer Mike Gertz, marknadschef, Master Magnetics, Inc.

 

Master Magnetics erbjuder specialfinisher inklusive flexibel magnetisk tavla och Memo Magnet. Dess flexibla magnetiska tavla har en skrivbar finish som gör det möjligt för användare att skapa meddelanden, menyer, specialerbjudanden och design med krita eller kritmarkörer. Kritan raderas lätt med en fuktig trasa. Det kan skrivas ut med lösningsmedels-, eko-lösningsmedels-, UV- och latexfärgsystem.

 

När det gäller popularitet skiljer sig flera efterbehandlingseffekter ut. "Magnetmaterial med torr radering är de mest populära ytbehandlingarna och finns i många olika installations- och applikationsmetoder," påpekar Adams. Exempelvis kan magnetiskt ark med en torr raderingsfinish användas för att belägga ytan på ett konventionellt torrraderingsskiva till en låg kostnad. Torra radera magnetmottagande material används också i kombination med andra magnet- och magnetmottagande material för att skapa anpassade väggar med både torr radering och tryckt grafik.

 

Magnetmottagande tryckmedia i svarta tavlan är ett imponerande alternativ för skyltar och väggbeklädnader. ”Det passar inte bara som den riktiga saken, den är PVC-fri, lätt för kritkonstnärer att arbeta med och kan ha tryckt grafik. När en uppdatering av en kritillustration kan en proffs - eller nybörjare - skapa vackra konstverk eller bokstäver med flytande eller vanlig krita, med tavlan medieskiktet lagt på ett bord och sedan enkelt hänga den lätta färdig svarta tavlan på några sekunder. Magnetmottagande media kan också skrivas ut på, så det är inget problem att kombinera kritkonst och grafik. ”

 

Gertz anser att flexibelt magnetiskt ark med vinylfinisher fortfarande är de mest populära produkterna eftersom de kan skrivas ut med det bredaste sortimentet och de vanligaste bläcksystemen - inklusive lösningsmedel, eko-lösningsmedel och latex - och har funnits längst.

 

Enligt Larry Budnik, försäljningschef, Adams Magnetic Products, är PET företagets mest populära magnetmottagande finish på grund av tillgängligheten och skrivarkompatibiliteten. För utskrivbar magnet är vinyl mer populärt än PET säger han på grund av skrivarfunktioner i kombination med kvalitet.

 

Drivande efterfrågan

Att locka till magnetiska medier är välkänt, det ger en kostnadseffektiv och enkel installation. "Många gånger är behovet av dessa typer av material tillfälligt så låg kostnad och enkel installation är nyckeln till köpbeslut," säger Adams.

 

Tillgången på efterbehandlingseffekter ger ännu fler möjligheter.

 

 

Fördelar och utmaningar

När du använder specialmediaalternativ - som magnetiska och magnetmottagande system - finns det fördelar och utmaningar. Detta förbättras när du lägger till specialeffekter.

 

En annan fördel fokuserar på hållbarhet. "I tryckindustrin möjliggör magneter att skyltar och skärmar kan monteras och uppdateras snabbt och snyggt med minimala verktyg och ingen utbildning - vilket minskar installationstiden och ökar lönsamheten", förklarar Budnik.

 

Adams 'GreenMAG-utskriftsmagnetark är belagt i stället för laminerat. Återvinnbar, magneten kommer inte att delaminera eller krulla. De flexibla magneterna som Adams levererar innehåller inga ftalater eller konfliktmineraler.

 

För utskrift till magnetiska material i allmänhet varnar Gertz för flera överväganden, inklusive vikt, tjocklek och hantering av en metallplatta. "Att skriva ut direkt till magnet om plattan är av metall kan enkelt lösas genom att täcka plattan med styren, spånskiva, vinyl eller något annat slätt, platt material för att skapa en luftspalt, vilket gör att magnetfolien kan matas smidigt genom skrivaren."

 

Bläckkompatibilitet bör också övervägas. Adams påpekar att torra radera magnetiska material vanligtvis kräver en annan bläckuppsättning, som kan köpas från de flesta bläckleverantörer om specialutskrift krävs.

 

Gertz säger att lösningsmedel, eko-lösningsmedel, UV och latexfärger är alla kompatibla med dess PrintMagnetVinyl, ThinFORCE och magnetiska tavlor, förutom FlexIRON-magnetmaterial. Dess PrintMagnet högglans och matt papperspåslag är kompatibla med vattenfärger.

 

Han tillägger att bläck av latex, UV, lösningsmedel och eko-lösningsmedel inte kräver en för- eller efterbehandling, men ett skyddande laminat kan användas för att förlänga hållbarheten när den används utomhus. "Pappersbeläggningar tryckta med vattenfärg kräver definitivt ett skyddande laminat om de används utomhus eller om det tryckta stycket hanteras ofta," erbjuder Gertz.

 

Specialeffekter

Alternativ för magnetiska och magnetiska mottagningar är unika i sig. Genom att lägga till specialutföranden ökar appellen och utvidgar applikationens räckvidd. Canvas, tyg, svarta tavlan och whiteboard är bara några av de många unika alternativen som finns tillgängliga utöver traditionell vit vinyl och papper.