Tillämpningen av NdFeB permanentmagnet i motor

- Mar 19, 2019-

Sällsynta jordartsmetaller permanent magnet material är en typ av hög - prestanda funktionella material. Permanenta magneter kan göra motoriska produkter lättare och mindre i storlek. Permanent magnet materialteknik och power electronics teknik kan kombineras för att göra motorn hastighet, vridmoment justerbar produkter.
Sällsynta jordartsmetaller permanent magnetmotor är den största tillämpningen av NdFeB magneter, det tar ca 70% av den totala NdFeB magneten, datorns hårddisk matchande coil motor (VCM) stod för 40% ~ 50%, så databranschen är den största användaren av permanentmagnet motor.

Sällsynta jordartsmetaller permanent magnetmotor kan avsevärt minska vikten på motorn, såsom 10kW ordinarie generator väger 220kg, men sällsynta jordartsmetaller permanent magnet generator är 92kg... 1095kW och 230 rpm sex-stegs permanent magnet synkronmotor som utvecklats av Siemens i Tyskland används för främjande av fartyg. Jämfört med den DC-motor som används i förflutnan, volymen sänks med ca 60% och den totala förlusten reduceras med 20%.

 

Sällsynta jordartsmetaller permanentmagnet motorer är mycket effektiv och energibesparande, med den genomsnittliga energibesparing ränta upp till 10%, och några speciella motorer upp till 15% ~ 20%, med rimligt pris. 1992, tidigare USA: S President George w. bush undertecknade och godkända energy policy act. De flesta av de allmänna effektiviteten Elmotorerna i USA inte längre produceras enligt denna lag, sedan 24 oktober 1997 och endast högeffektiva elmotorer kommer att tillåtas att produceras.

 

Med tanke på energibesparingen, sällsynta jordartsmetaller permanent magnetmotor är en idealisk slags motor och har lovande marknaden utsikter. Varje år producerar Kina 36 miljoner kW av olika typer av elektriska motorer, varav ca 50% är små motorer nedanför 18.5kW. Den sällsynta jordartsmetaller permanentmagnet hög effektivitet energin - spara motor har mest anmärkningsvärda effekt. Sällsynta jordartsmetaller permanentmagnetmotorer används i industrin, elektromekaniska integration, bil, motorcykel, metallurgisk utrustning, fläkt, vattenpump, oljefält utrustning, textilmaskiner, hushållsapparater och andra områden. Bland dem håller själv börjar hög effektivitet och energibesparing sällsynta permanentmagnetmotorer gradvis främjas och tillämpad i oljefält pumpning enheter, fläktar och pumpar.

 

Under utvecklingen av sällsynta jordartsmetaller permanent magnetmotor publicerades den första permanentmagnet-motorn i världen 1821. Men på den tiden, den magnetiska energin av en permanentmagnet var mycket låg och motorn av det. var enorm i volym och små i kapacitet, vilket ersattes snart av elektrisk glada motor. Fram till 1960-talet, har uppstått avklädd borr och ndfeb sällsynta jordartsmetaller permanent magnetiskt material, med hög remanence, hög koercitivitet och hög magnetisk energi produkt utmärkt prestanda, efter att motorn har den överlägsna prestandan av hög effektivitet och spara energi. Den franska CEM företag gjort hög verkningsgrad och energibesparing motorer under 18.5kw, men användningen av samarium kobolt permanentmagneter populariserades så tidigt som 1978, inte på grund av den höga kostnaden.

 

Under de senaste åren, med en kontinuerlig förbättring av sällsynta jordartsmetaller permanent magnet material prestanda, särskilt den termisk stabiliteten av ndfeb permanentmagnet material, förbättring av korrosionsbeständighet och gradvis sänka priset och den vidareutveckling av power electronics teknik, utvecklingen av sällsynta jordartsmetaller permanent magnetmotor och bör anges en ny etapp, dels, resultaten av ursprungliga utvecklingen i sådana aspekter som nationella försvar, industri och jordbruk och daglig livet som ofta används; På den andra handen, hög ström (hög hastighet, högt vridmoment), hög funktion och miniatyrisering håller på att utvecklas, och nya elektriska sorter och anmälningsfält håller på att utvidgas. För närvarande enda kapaciteten av sällsynta jordartsmetaller permanent magnetmotor har överskridit 1000kW, den högsta hastigheten har överskridit 300000 rpm, den låga hastigheten är lägre än 0,01 RPLH, den minsta ytterdiametern av motorn är endast 0,8 mm, 1,2 mm lång. Efter att nd-fe-b permanentmagnet magnetiseringen till stegmotor, växlade ovilja motor, hastighet synkronmotor och andra specialmotorer, dess tekniska och ekonomiska prestanda, dynamisk respons egenskaper har förbättrats avsevärt och förbättrats.

 

Ansökan mängden Japan i VCM står för ca 50% av det totala beloppet av sällsynta jordartsmetaller permanentmagnet, USA i luftfart, flyg, militära industrin, bil och verktygsmaskiner och andra områden i samband med stor motor, Europa i den tillämpning av CNC verktygsmaskiner. Dock det totala beloppet av sällsynta jordartsmetaller magnetiskt stål i alla typer av motorer stod för den totala produktionen av sällsynta jordartsmetaller permanent magnetiskt exempel inte är annorlunda, generellt 60% ~ 80%.

 

Kina är rik på sällsynta jordartsmetaller resurser och sin produktion av sällsynta jordartsmetaller permanent magnet rankas först i världen. Men två tredjedelar av produktionen av sällsynta jordartsmetaller permanentmagnet material är för export, och en tredjedel av den inhemska försäljningen är för motorer. I framtiden, bör hög effektivitet och hög prestanda permanentmagnetmotorer vara i fokus för utveckling och industrialisering.