Daido Steel, Honda utveckla magnet för HEV utan att använda Dy

- Apr 17, 2019-

Daido Steel Co Ltd och Honda Motor Co Ltd utvecklade en Nd-Fe-B (neodymium-järn-bor) -baserad magnet (Nd magnet) som inte använder några tunga sällsynta jordartsmetaller som dysprosium (DY).

De två företagen tillkännagav den 12 juli 2016 att de kommer att använda Nd-magneten för motorn i Hondas hydridfordon (HEV). Det här är första gången i världen att en Nd-magnet tillverkad utan Dy, som är dyr och producerad i begränsade områden, har varit anställd för en HEV-motor, sa de.

Speciellt kommer magneten att användas för "single-motor hybridmekanismen" i-DCD "av" Freed "minivan som ska släppas hösten 2016. Och Honda planerar att använda magneten för andra HEV-enheter utrustade med i- DCD. Hondas "Fit" kompakta bil, "Fiber" kompakta SUV (sportfordon) etc är HEV-apparater utrustade med i-DCD.

Daido Steel utvecklade en teknik för att öka värmebeständigheten hos en Nd-magnet samtidigt som den behåller sin magnetiska kraft utan att använda Dy. Och Honda gjorde förbättringar för att förbättra motorns värmebeständighet och kommersialiserad magneten för HEV-motorn. Motorens maximala vridmoment och maximal effekt är 160 N · m respektive 22 kW, vilket är samma som det maximala vridmomentet och den maximala effekten av Hondas befintliga motor.

Nd magneter har en hög återstående magnetisk flödestäthet, vilket innebär en stark magnetisk kraft och kan därmed öka motormomentet. Å andra sidan är deras tvingande kraft svag, vilket indikerar en låg värmebeständighet. Därför läggs tunga sällsynta jordartsmetaller som Dy och Tb (terbium) för att öka deras tvingande kraft.

Dy och Tb är dock dyra och produceras nästan bara i Kina. Beroende på den kinesiska regeringens politik blir de svåra att skaffa. Under 2010 förbjöd regeringen export av tunga sällsynta jordartsmetaller.

Eftersom Nd-magneten realiserades utan att använda Dy, blev det lättare att skaffa material till Nd magneter oberoende av den kinesiska regeringens avsikter.