Hur tillverkas böjliga magneter?

- May 25, 2019-

Flexibla magneter är desamma som ferritmagneter med tillsats av syntetiskt gummi vilket gör dem flexibla. En ferritmagnet är en legering av strontiumkarbonat och järnoxid.


Flexibla magneter kan göras på två olika sätt, antingen genom extrudering eller kalandrering. De två olika processerna behövs för att skapa olika bredder av flexibel magnet.


Extrudering, som innefattar formning av det smälta materialet som används för att göra en magnet med en form, används för de tunna flexibla lagermagneterna och flexibel magnetband.


Kalendering, å andra sidan, där det smälta materialet tvingas mellan rullar, används för att skapa de breda flexibla magnetiska arken.


extrusion

Steg 1 - Beräkning

En pulveriserad blandning av järnoxid, strontiumkarbonat och syntetiskt gummi upphettas i en induktionsugn till en 1350 ° C (2462 ° F) för att skapa en metalloxid.

Steg 2 - Formning

Det smälta materialet tvingas sedan genom en härdad form som är formen av den slutliga magneten. Till exempel kommer en flexibel lagermagnet att tvingas genom en matris med en C-profil.

Steg 3 - Kylning och magnetisering

När materialet flyter genom dynan svalnar det i form. När magneten har svalnat rör den sig över en magnetiserande platta som magnetiserar den flexibla magneten med en stark elektromagnet.


Steg 4 - Laminering

Den flexibla magneten lamineras sedan med antingen ett vinyl toppskikt eller ett bindemedel med en HMT smältlims- lamineringsmaskin.


Steg 5 - Skärning och rullande

Den flexibla magneten skärs sedan till önskad längd och rullas på en kärna. En kärna är det runda materialstycket i mitten av en rulle av flexibel magnetband.


kalandrering

Steg 1 - Beräkning

En pulveriserad blandning av järnoxid, strontiumkarbonat och syntetiskt gummi upphettas i en induktionsugn till 1350 ° C (2462 ° F) för att skapa en metalloxid.

Steg 2 - Rullande

Det smälta materialet pressas sedan genom två rullar för att plana det i ett ark medan det kyler. För att uppnå ett djup mellan 0,2 mm (0,2 "), pressas plåten flera gånger genom rullarna.

Steg 3 - Magnetisering

Därefter förflyttas arket över en magnetiserande platta som magnetiserar det flexibla magnetiska arket med en stark elektromagnet.


Steg 4 - Laminering

Det flexibla magnetiska arket lamineras därefter med antingen ett vinylöverdrag eller ett lim med en HMT-smältfilmlamineringsmaskin


Steg 5 - Skärning och rullande på kärnan

Det flexibla magnetiska arket skärs sedan till önskad längd och rullas på en kärna. En kärna är det runda materialstycket i mitten av en rulle av ett flexibelt magnetiskt ark.