Hur man gör en magnet starkare

- Jun 19, 2019-

Magneter har ett brett användningsområde, från att hålla saker till ditt kylskåp, för att plocka upp metallobjekt, för att hålla dörrarna stängda. Vissa magneter kan bli svagare över tid och tjänar inte längre deras syfte. Andra är för svaga för vad vi vill att de ska börja med. Tyvärr finns det inte alltid ett sätt att göra en magnet starkare. Men det finns några sätt att göra vissa typer av magneter starkare. Så här gör du vissa magneter starkare:

·         Iron bar magneter Fyll en skål eller panna med lite vatten. Hitta något som kommer att flyta på vattnet. Lägg magneten ovanpå det här objektet. Magneten kommer att snurra i vattnet tills det kommer att vila peka exakt norr och söder på grund av den magnetiska kraften i norra polen. Ta försiktigt magneten ur vattnet och lägg den på en hård (helst trä) yta i exakt samma nord-sydliga position. Slå ena änden av magneten hårt med en hammare upprepade gånger. Kraften kan lossa de små magnetiska domänerna i baren så att de kan peka norrut som de ska

·         Magneter som har tappat sin styrka Ibland kan du ladda en magnet som har förlorat en del av sin ursprungliga laddning. Om du kan hitta en mycket stark magnet, gnugger den upprepade gånger över din försvagade magnet. Den starka magneten kommer att reglera de magnetiska domänerna inuti den försvagade magneten.

·         Magnetstapling Ett sätt att göra svaga magneter starkare är att stapla mer av dem tillsammans. Det är dock ett stort problem med detta. Magneterna lockar varandra i motsatta riktningar, vilket kommer att sänka deras totala styrka. Om du kan hitta ett sätt att hålla eller klämma ihop dem, så är de inriktade i samma riktning, de kommer faktiskt att producera ett starkare magnetfält.