HP har meddelat lanseringen av en ny HP Latex-skrivare som kan skriva ut hårda material

- Apr 08, 2019-

HP har länge åberopat sin vattenbaserade latexutskriftsteknik för bredformatutskrift för att rymma flexibla material. Men det måste under lång tid använda UV-teknik för hårda material. Det kan komma att förändras med företagets tillkännagivande om en ny latexskrivare som kan skriva ut hårda material.


Den nya HP Latex R-serien sägs vara en hybridmaskin. Det kan skriva ut de flesta vanliga hårda material som skumplatta, skumplast, kartong, korrugerad polypropen, fast plast, aluminium, trä och glas. HP hävdar att dess latexfärger bibehåller utseendet på medierna utan att skapa lukten associerad med UV-utskrift. Även om det inte finns några detaljer om hur bläcket klibbar på dessa substrat, huruvida någon beläggning eller primer används eller hur torksystemet fungerar.


HP har också utvecklat en vit latexfärg som tidigare var omöjlig.


HP har utvecklat ett "innovativt" system för att återvinna vit bläck för att undvika tyngre vittpartikelavsättning - exakt samma sätt som andra vita bläckskrivare använder den. Observera att HP inte säger var det återcirkulerar bläck. Återvinningsbläck runt bläcktillförseln är relativt lätt, även om det senaste cirkulationsbläcket cirkulerar bläck via skrivhuvudet. Men jag misstänker att HPs bläckproblem är kraftig vit bläck genom det termiskt känsliga skrivhuvudet.


Newlife Magnetic utvecklade en ny produkt, flexibla utskrivbara magneter för HP Latex, som kan fungera mycket bra på HP Latex-maskiner, det har värmebeständig vinylyta som kan hålla platt även tryckt av HPs höga temperaturförhållanden.


Produktlänk:


http://www.newlifemagnetic.com/flexible-magnets/printable-magnets/printable-magnets-for-hp-latex.html


image