införande av NEODYMIUM MAGNETS

- May 20, 2019-

Den tetragonala Nd 2 Fe 14 B kristallstrukturen har exceptionellt hög uniaxiell magnetokristallin anisotropi (HA ~ 7 teslas - magnetfältstyrka H i A / m kontra magnetiskt moment i Am 2 ). Detta ger föreningen potentialen att ha hög koercivitet (dvs resistens mot demagnetiserad). Föreningen har också en högmättnadsmagnetisering ( J s ~ 1,6 T eller 16 kG) och typiskt 1,3 teslas. Eftersom den maximala energitätheten är proportionell mot J s 2 , har denna magnetfas potential att lagra stora mängder magnetisk energi ( BH max ~ 512 kJ / m 3 eller 64 MG · Oe). Denna egenskap är väsentligt högre i NdFeB-legeringar än i magneter av samarium kobolt (SmCo), som var den första typen av sällsynta jordartsmagnet som skulle kommersialiseras. I praktiken beror magnetiska egenskaper hos neodymmagneter på legeringskompositionen, mikrostrukturen och tillverkningstekniken som används.

Magnet Terminologi

Magnetikens terminologi är inte allmänt förstådd. Du kan hitta definitioner av de flesta termerna på vår ordlista för magnetterminologi sidan.

Sällsynt jord

Neodymmagneter är medlem i Rare Earth magnetfamiljen och är de mest kraftfulla permanenta magneterna i världen. De kallas även NdFeB magneter, eller NIB, eftersom de består huvudsakligen av neodym (Nd), järn (Fe) och bor (B). De är en relativt ny uppfinning och har bara nyligen blivit överkomliga för daglig användning.

Grader av neodym

N35, N38, N42, N38SH ... vad betyder allt? Neodymmagneterna sorteras alla av materialet de är gjorda av. Som en mycket generell regel, desto högre grad (antalet som följer 'N') desto starkare magneten. Den högsta klassen av neodymmagnet som för närvarande finns tillgänglig är N52. Varje bokstav som följer betyget hänvisar till magnetvärdet av magneten. Om det inte finns några bokstäver efter klassen, är magneten standardtemperatur neodym. Temperaturvärdena är standard (ingen beteckning) - M - H - SH - UH - EH. Du hittar temperaturvärdet för varje betyg på våra specifikationer för neodymmagneter sidan.

Specifikationer för Neodymium Magnets

Om du behöver detaljerad information om de fysiska och termiska egenskaperna hos neodymmagnetiska material, kan du hitta det på ourSpecifications of Neodym Magnets Page.

Pläteringar / Beläggningar

Neodymmagneter är en sammansättning av mestadels Neodym, Järn och Bor. Om de lämnas utsatta för elementen, kommer järnet i magneten att rosta. För att skydda magneten mot korrosion och för att stärka det spröda magnetmaterialet är det vanligtvis att föredra att magneten ska beläggas. Det finns en mängd olika alternativ för beläggningar, men nickel är den vanligaste och vanligtvis föredragen. Våra nickelpläterade magneter är faktiskt tredubblade med lager av nickel, koppar och nickel igen. Denna tredubbla beläggning gör våra magneter mycket mer hållbara än de vanligaste enkla förnicklade magneterna. Några andra alternativ för beläggning är zink, tenn, koppar, epoxi, silver och guld. Våra guldpläterade magneter är faktiskt fyrdubbla pläterade med nickel, koppar, nickel och en toppbeläggning av guld.

bearbetning

Neodymmaterial är skört och benäget att chippa och spricka, så det fungerar inte bra med konventionella metoder. Maskinering av magneterna kommer att generera värme, som om den inte kontrolleras noggrant kan magnetisera magnet eller till och med antända det material som är giftigt vid bränning. Det rekommenderas att magneter inte bearbetas.

Avmagnetisering

Rare Earth magneter har ett högt motstånd mot demagnetisering, till skillnad från de flesta andra typer av magneter. De kommer inte att förlora sin magnetisering runt andra magneter eller om de släpptes. De kommer emellertid att börja förlora styrka om de värms upp över sin maximala driftstemperatur, som är 176 ° F (80 ° C) för standard N-grader. De kommer helt och hållet att förlora sin magnetisering om de upphettas över Curie-temperaturen, vilket är 310 ° C för standard N-grader. Några av våra magneter är av högtemperaturmaterial, som tål högre temperaturer utan att förlora styrka.

Styrka

Om du aldrig har hanterat neodymmagneter tidigare kommer du att bli förvånad över deras styrka. Neodymmagneter är över 10x starkare än de starkaste keramiska magneterna. Om du för närvarande använder keramiska magneter i ditt projekt, kan du förmodligen använda en mycket mindre neodymmagnet och ha större hållkraft. Du kan få en uppfattning om den relativa styrkan hos vart och ett av våra magneter på vår Magnetöversiktssida. Ytfältet på vart och ett av våra lagermagneter finns också på samma sida. Vi erbjuder även en onlinemagnetkalkylator som hjälper dig att uppskatta dragkraft och fältstyrka hos magneter på vilket avstånd som helst från magneten.