Järnkoboltmjuk magnetisk legering

- Aug 01, 2019-

Funktioner i järn-koboltmjuk magnetisk legering


På grund av den ordnade strukturen hos fe-co-legering blir legeringen spröd och svår att bearbeta, så en liten mängd vanadin eller krom tillsätts ofta för att förbättra bearbetningsprestandan. Typiska legeringar inkluderar 35co-0,5 cr-fe, 49co-2v-fe och 27co-0,6 cr-fe. Dessa legeringar har hög mättnadsmagnetisk induktionsintensitet, hög permeabilitet och hög Curie-temperatur under hög magnetisk induktionsintensitet. Sådana legeringar har emellertid också nackdelarna med låg resistivitet och hög virvelströmförlust.


Användningar av järn-koboltmjuk magnetisk legering

Genom varm och kall plastdeformering görs legeringen till varm (smide) valsad platt och bar, kallvalsad remsa och kalldragen tråd, lämplig för likström och lågfrekvensanvändning, såsom luftgenerator och motor, högeffektpulstransformator , avancerad elektromagnet och magnetlins, etc.


Järn-koboltlegering är ett mjukt magnetiskt material som innehåller cirka 50% kobolt. För att förbättra bearbetningsprestanda tillsätts vanligtvis 1,4 ~ 1,8% V (V), så det är också känt som mjuk magnetisk legering ferrocobalt-vanadium. Den har extremt hög mättnadsflödestäthet Bs (2.4t) och Curie-temperatur (980 ~ 1100 ℃), så den är lämplig för tillverkning av elektriska apparater för luftfart (mikromotor, elektromagnet, relä, etc.) som kräver lätt vikt, liten storlek och hög driftstemperatur. Den har också en större mättnadsmagnetostriktiv koefficient för magnetostriktiva omvandlare.