Japanska företag inrättas för att utveckla gemensam plattform för mobil NFC

- Apr 25, 2019-

NTT Docomo Inc, KDDI Corp och Softbank Mobile Corp tillkännagav att de har etablerat "Mobile Non-Contact IC Service Promotion Council."

Syftet med rådet är att skapa en miljö för betalning med smartphones som stöder både ISO / IEC 14443 Typ A / B och FeliCa och förväntas bli utsläppta av mobiloperatörer under 2012.

För närvarande är FeliCa-baserade tjänster vanliga mobila betalningstjänster i Japan. Men det förväntas att typ A / B-baserade betalningstjänster kommer att spridas i Japan.

Rådet har två mål. En är att förbättra bekvämligheten genom att skapa en miljö där användarna kan använda olika tjänster utan att uppmärksamma skillnaderna mellan icke-kontaktkommunikationsteknologier i och utanför Japan.

Det andra målet är att etablera gemensamma specifikationer och operativsystem för Japanbaserade mobiloperatörer så att kostnaderna kan minskas för användarna och tjänster kan snabbt startas. De tre företagen har för avsikt att uppmuntra leverantörer av mobila betalningstjänster och kontaktpersoner som inte är i kontakt med dem.