Magnetiskt mot magnetiskt mottagande media

- Nov 22, 2019-

Av Elizabeth Quirk

 

Magneter förekommer i dagens tryckbutiker. Deras lockelse är i användarvänlighet för användaren, särskilt under den första installationen och möjligheten att enkelt byta ut grafik efteråt. Det finns två alternativ när det gäller magneter - magnetiska och magnetmottagande media.

 

Magnetmedia skrivs ut direkt medan de magnetiseras eller trycks på sedan magnetiseras, medan magnetmottagande medier fungerar som en del av ett övergripande magnetiskt visningssystem, där en magnetisk bas installeras och magnetmottagande grafik trycks och fästas till magneten. Även om magnetmottagande ark inte är en magnet, fäster det vid basmaterialet som en magnet till metall.

 

Attraktiva trender

Trender i magnetiska media inkluderar ett förnyat fokus på utskriftskvalitet och kompatibilitet med flera typer av skrivare. Tekniken förändras snabbt och förbättras när marknadsefterfrågan på bredare, tunnare och starkare magnetfolie ökar. Som ett resultat fortsätter skrivartillverkarna att förnya sig och magnettillverkarna får i uppdrag att hålla jämna steg.

 

Magnetmottagande media får dragkraft som ett utskrivbart underlag som används för att skapa storformatskyltar och utbytbara tryckta stycken. Marknadskraven för magnetmottagande ark med bredformat fortsätter att öka när fler grafik- och skyltproducenter / användare lär sig om fördelarna med magnetmottagande ark.

 

Under de senaste åren var användningen av magnetiska grafiksystem trender bland skrivare och detaljhandelsdesigners. Enligt Mike Gertz, marknadschef, Master Magnetics, Inc., är det främsta skälet till att använda magnetiska och magnetmottagande ark för detaljhandelsställen, arkitektoniska / kommersiella väggkonstruktioner, restaurangmenyer och bankränteskyltar förmågan att enkelt byta ut variabel information eller grafiska element utan att behöva ta bort hela grafiken.

 

Andrew Carpentier, president, Rochester Magnet Co., ger mer inblick i strömtrenderna för båda typerna av magneter. "Marknadsmöjligheterna för skylt- och skärmtillverkare är oändliga med utskrivbara magnetiska och magnetmottagande material - fordonsskyltar, meny- och närvarobrädor, kataloger, kalendrar, spara datumkort, påminnelser om marknadsföring och lagermärkning, för att nämna några."

 

påverkare

Enkelhet är modern till uppfinningen. Magneter tillhandahåller enkla lösningar för installation och byte av meddelanden när det är dags att byta ut en säsongskampanj eller driva en kampanj. Designers av försäljningsställen förstår att det är viktigt att hålla det enkelt för återförsäljaren. Carpentier hävdar att material i bredformat nu påverkar användningen av utskrivbara flexibla magnetiska och magnetmottagande material.

 

Detaljhandelsdesigner, detaljhandlare, inredningsarkitekter och viktigast av allt, kommersiella skrivare som är kunniga om fördelarna är stora påverkare. Enligt Gertz har behovet av ofta förändrad information och lätt utbytbar grafik för nya meddelanden som uppmärksammats också påverkat denna trend. "Jämförelser av andra skylt- och visningsalternativ visar att magnetiska grafiska system ger en effektiv och ekonomisk lösning," tillägger han.

 

Det finns många fördelar med att använda magnetmottagande media i applikationer som grafik i butiken och skyltar i storformat som ofta byts ut. När fler tryckleverantörer och skyltkunder får veta om dessa fördelar, använder de magnetiska och magnetmottagande media över andra konventionella skrivarsubstrat.

 

Alice Martin, marknadschef, Adams Magnetic Products, listar fördelar inklusive enkel installation, mediaportabilitet, skiktade tilläggsmeddelanden och grafisk kostnad / flexibilitet. Skiktade tilläggsmeddelanden är särskilt attraktiva. "Nu för både säsongskunder, eller applikationer där ett subliminal meddelande behövs, kan användaren lägga ett 30 procents rabattstecken ovanpå befintlig grafik eller lagernyckelmeddelanden om en produkt dagligen," delar hon.

 

Miljöer och applikationer

Både magnetiska och magnetmottagande media är idealiska för tillfällig skyltning och kan tas bort eller bytas ut snabbt och enkelt, utan kräver några professionella installatörer. Enligt Darrell Adams, VP - Nordamerika, Newlife Magnetics LLC, gör detta både idealiskt för personal i butiken att installera och för kedjebutiker att byta annonser och grafik i butiken oftare - till en lägre kostnad än andra konventionella tryckbara underlag.

 

Adams diskuterar båda typerna av magneter, vilken miljö och applikation de passar bäst för och varför. Han börjar med magnetiska medier och konstaterar att det passar bäst för bilskyltar, tryckta kylmagneter och utbytbara skyltar utomhus. Magnetmedia kräver en metallisk eller metallyta för magneten att locka till. Färger med metalliska tillsatser finns tillgängliga för användning på konventionella gipsväggar och andra icke-metalliska ytanvändningar.

 

När färgen med metalliska tillsatser appliceras på ytan, lockar en magnetplåt till den precis som den gör på en metallyta. Dessa kan också målas över med vanlig färg för att få väggen eller ytan att se ut som alla andra målade ytor, säger Adams.

 

När det gäller magnetmottagande medier anser Adams att denna typ av lakan är bäst lämpad för inomhusbruk, men kan också användas utomhus. Magnetmottagande medier kräver ett standardmagnetark för applikationens permanenta bas. När detta basmagnetark appliceras på appliceringsytan kan det återanvändas så många gånger som behövs.

 

För permanenta skyltapplikationer kan ett basmagnetark med tryckkänsligt lim applicerat på baksidan användas för att hålla basmagnetarket på appliceringsytan.

 

För applikationer som kräver fullständigt borttagning utan skador kan en färg med metalliska tillsatser användas för att måla väggytan så att den kommer att locka till och hålla ett basmagnetark som har magnetiserats på båda sidor. Den metalliska färgen kan också täckas med något som är lite mer standard så att den ser ut som en normal vägg, enligt Adams.

 

Det magnetmottagande mediearket trycks och staplas ovanpå basmagnetarket som håller det mottagande mediet på plats. När ändringar i den tryckta grafiken önskas kan ett nytt magnetmottagande ark skrivas ut och placeras för att ersätta den äldre grafiken. Flera lager av magnetmottagande ark kan också staplas ovanpå basmagneten, vilket gör det till ett utbytbart tecken som också kan ordnas om i den ordning som det magnetmottagande mediet staplas på basmagneten, förklarar Adams.

 

Fler magneter

Adams Magnetic Products erbjuder MegaMAG för magnetiska medier. Det finns i 40- och 48-tumsbredd och kommer i 20 eller 30 mil tjocklek. MAGbond är företagets magnetmottagande produkt. Det finns i bredder på 50, 54 eller 60 tum i 10-mil PET eller 13 mil papperslaminat. Det fungerar i kombination med alla flexibla magnetark och de flesta befintliga magnetiska väggsystem.

 

Newlife Magnetics tillhandahåller flera komponenter för att skapa ett komplett magnetväggssystem. Mag-Paint används för att göra en magnetpinne på väggen eller skyltytan. Wall-Mag är magnetfolie med lim på den icke-magnetiserade sidan som används för att permanent fästa till en vägg eller skyltyta. Ino-Steel är en utskrivbar magnetmottagande hud som placeras ovanpå magnetfolien - upp till fem lager kan staplas ovanpå varandra. DigiVinyl-Mag är ett vitt, tryckbart magnetiskt ark med bredformat som används för vägggrafik placerad direkt på väggen målad med Mag-Paint eller en metallvägg / yta.

 

Magnetisk popularitet

Magneter förekommer i dagens tryckbutiker. Både magnetiska och magnetmottagande media är enkla att använda och erbjuder möjligheten att utan problem ändra grafik vid behov. Även om varje typ är bäst lämpad för specifika applikationer och miljöer, hjälper båda att göra liv för återförsäljare, designers och många andra mycket enklare och effektivare.