Motormagnet av Honda 'Insight' Innehåller ingen kraftig sällsynt jord

- Apr 09, 2019-

Det nya "Insight" hybridfordonet (HEV) som Honda Motor Co Ltd släppte den 14 december 2018 använder Japan en magnet som inte innehåller några tunga sällsynta jordartsmetall för rotorn i sin motor.

Som ett resultat blev det möjligt att förbättra värmebeständigheten medan den håller styrkan på sin magnetiska kraft utan att använda dysprosium (Dy) eller terbium (Tb), som är prissatta och inte alltid stabila.

Honda har redan använt magneten som inte innehåller några tunga sällsynta jordartsmetaller för "one-motor hybridmekanismen" i-DCD. Men det här är första gången som företaget har tillämpat det på "I-MMD" -motorns hybridmekanism.

För HEV-motorens rotor används en Nd-Fe-B (neodym-järn-bor) -baserad magnet (neodymmagnet) med tunga sällsynta jordartsmetaller (till exempel Dy och Tb) som används. Dy, Tb, etc tillsätts för att öka magnetens tvångskraft, vilket är en indikator på värmebeständighet.

image

För den nya Insights motor som förbättrar värmebeständigheten utan att använda tunga sällsynta jordartsmetaller, förbättrades metoden för att kyla neodymmagneten inbäddad i rotorn. Specifikt använde Honda en ny metod som kallas "axelkylning".

Den tidigare motorn i I-MMD använder en neodymmagnet med tunga sällsynta jordartsmetaller tillsatt. Och dess rotor kyls genom att droppa ATF (automatisk transmissionsvätska) från den övre delen av motorens stator. Med denna metod är det emellertid svårt att hålla värmebeständigheten hos en magnet utan att använda tunga sällsynta jordartsmetaller.

Därför anställde Honda för motorn i den nya Insight en metod som levererar ATF till rotorns roterande axel och kyler direkt magneten genom att använda en centrifugalkraft (axelkylkylning). Kylprestanda förbättras genom att använda både den nya kylmetoden och den konventionella droppmetoden, vilket gör det möjligt att förhindra att värmebeständigheten för magnet sänks, sa Honda.