Förberedelseknologi och klassificering av flexibla magneter

- Sep 01, 2018-

Tillverkningsprocessen av flexibla magneter liknar den för andra produkter. I formeln utformas först böjliga magneter för att bestämma mångfalden av magnetiskt pulver, partikelstorlek och dosering. Därefter bör flexibla magneter bestämmas enligt användningskraven, till exempel slitstarka droger som använder naturgummi. Vid bearbetning av gummimagnetisk före eller efter vulkanisering är det nödvändigt att tillsätta andra produkter som inte har magnetiseringsprocessen för att ge permanenta magnetiska produkter. Fördelen med magnetisering före vulkanisering av gummi är att riktningen för det yttre magnetfältet förblir oförändrat. Det magnetiska flödet efter härdning är dåligt, men operationen är bekväm. Sammantaget finns det fördelar och nackdelar.


De fysiska kvantiteterna av flexibla magneter som används för att karakterisera magnetism innefattar magnetisk känslighetsintensitet, återstående magnetisk känslighet, magnetisk energiprodukt etc. Den magnetiska känslighetsintensiteten är den vanligaste användningen och dess måttenhet är gauss (GS). Den allmänna gummimagnetiken är nödvändig för att nå intervallet 100-600 g.


Flexibla magneter, även känd som en bindad permanentmagnetferrit, är gjorda av bindemedel av ferritmagnet, gummi eller plast och andra material, som strängsprutas, rullas eller injiceras. På grund av materialets höga plasticitet kan färdiga produkter eller halvfabrikat skäras, perforeras, skärs i längdriktningen och monteras på annat material som det är lätt att demagnetisera och har bra korrosionsbeständighet, huvudsakligen indelad i två kategorier : isotropa flexibla magneter och anisotropa flexibla magneter. Skillnaden är följande:


1. Olika magnetiska egenskaper hos gummi: isotrop flexibel magnet har svaga magnetiska egenskaper, medan anisotrop magnet har högre magnetiska egenskaper.


2. Olika temperaturer och densiteter i gummimagnetiska arbetet.


3. Olika applikationsfält av gummimagnet: Isotrop gummimagnet används huvudsakligen i kylmagnet, bilmagnet, tryckprodukter och produkter för publicitet och marknadsföring. Däremot används anisotropa gummimagneter i stor utsträckning inom mikronmotorer, datorer, laserskrivare, kopiatorer, magnetiska leksaker och andra fält vid tillverkning av gummimagneter och klassificeringsskillnader