Sharp Realiserar "Osynlig" NFC-antenn på hela skärmen

- Apr 22, 2019-

Sharp Corp utvecklade en skärm som har en NFC-funktion (nära fältkommunikation) på hela skärmen.

För närvarande fungerar de flesta smartphones som NFC-kort, och antalet NFC-kompatibla kreditkort ökar. Å andra sidan ökar antalet användare som har NFC-kortläsare för elektronisk betalning inte. Det är därför inte möjligt att säga att användningen av NFC för elektronisk betalning via ett nätverk inte blir vanligt. Sharp utvecklade displayen för att lösa detta problem.

Den nya teknologin stöder bildstorlekar på upp till 42 tum, och företaget planerar att kommersialisera det i eller efter finanspolitiken 2019.


Avancerad pekskärmsteknik


Den nya displaytekniken består av en (1) teknik för att göra en NFC-antenn nästan transparent och (2) teknik för att placera antennen på hela skärmen.

Vid den här tekniken är antennens ljusöverföring 80% eller högre. Detta realiserades genom att man tillämpade "metallnätsteknik för pekplattor", sa Sharp. Även om företaget inte avslöja ytterligare detaljer används silver (Ag) fina linjer för transparenta elektroder och genomskinlig elektrisk ledning.

Det finns ett kompromiss mellan ljussändningen och den elektriska ledningsförmågan hos ITO (indiumtennoxid), som vanligtvis används för transparenta elektroder. Men inte bra linjer påverkas inte av avvägningen mycket.

Kommunikationsområdet, som är en indikator på antennens prestanda, är 3,0-3,5 cm på de flesta delar av skärmen. Det är längre än 2,5 cm, vilket krävs för vanliga NFC-antenner, sa Sharp.