Sharp Realiserar "Osynlig" NFC-antenn på hela skärmen (2)

- Apr 24, 2019-

Flera antenner, tidskommunikation


Den andra tekniken är "positionsfri teknik", som sprider antennen på hela skärmen av en storskärmsvisning. Den delar upp skärmen i flera områden, placerar en NFC-antenn i varje område och växlar mellan dem. Med andra ord görs kommunikation genom att använda flera antenner på skärmen på ett tidsfördelande sätt.

Som ett resultat blir det möjligt att veta vilken antenn (på skärmen) används för kommunikation. Även om dess positionsnoggrannhet inte är hög, fungerar den som en pekskärm i en mening.

Enligt Sharp realiserar positionsfri teknik en mer intuitiv användarupplevelse och minskar området för visningsenheten jämfört med fall där en extern NFC-kortläsare används eller en läsare är inbäddad i endast en del av en bildskärm.

Sharp planerar att kommersialisera tekniken i finanspolitiken 2020. Det kan också tillämpas på existerande pekskärmar, säger bolaget.


Val av produkt, betalning sker samtidigt


Sharp räknar med att använda den nya tekniken för flera applikationer. Till exempel gör det möjligt att välja en produkt och göra en betalning samtidigt genom att hålla en NFC-kompatibel smartphone nära bilden av produkten som visas på en bildskärm i en butik, varuautomat och hemma.

När ett NFC-kompatibelt spelkort eller vinflaska placeras på en skärm, förklarar den spelets regler eller detaljer om vinet. Dessutom blir det möjligt att tillhandahålla information baserat på användarens autentiserade ID på en display för vägledning i ett köpcentrum, sjukhus etc.

Skarpa planer för att göra tekniskt stöd visar större än 42 tum. Om sådana skärmar används i stor utsträckning kan online shopping och tv-shopping med NFC drastiskt sprida sig.