Shin-Etsu Chemical Shows Nd Magnet av Leaf EV Motor

- Apr 15, 2019-

Shin-Etsu Chemical Co Ltd visade att dess Nd-Fe-B (neodym-järn-bor) -baserad magnet användes för drivmotorn av Nissan Motor Co Ltd's Leaf Electric Vehicle (EV).

Magneten är "Nxx-G". Den använder mindre dysprosium (Dy), vilket ökar motorns hållkraft, än andra Nd-Fe-B-baserade magneter.

På Techno-Frontier 2011, som ägde rum den 20-22 juli 2011, uppvisade Shin-Etsu Chemical i Japan en utskjutande modell av Leafs motor utrustad med företagets magnet. Den Nd-Fe-B-baserade magneten har en vinkelform. Cirka 30% av magneten består av Nd, B och Dy, och resten 70% består av Fe. Dy verkar svara för ca 10% av magneten.

För att minska förhållandet av Dy utvecklade Shin-Etsu Chemical en tillverkningsmetod som kallades "korngräns diffusionslegeringsmetod". Det gör det möjligt att minska mängden Dy med ca 60% samtidigt som hållfastheten bibehålls.

I en traditionell tillverkningsmetod blandas Nd, Fe, B och Dy samtidigt och sintras. I denna metod finns Dy homogent i magneten. Shin-Etsu Chemical fann emellertid att dyen på magnetens yta är viktig för att förbättra hållkraft och dyken inuti magneten bidrar inte mycket till den.

Därför impregneras magneten med Dy-lösningen från utsidan i korngräns-diffusionslegeringsmetoden efter att ha gjort en magnet som inte innehåller Dy. Som ett resultat tillsätts Dy endast enbart nära magnetens yta, och mängden Dy kan minskas utan att minska hållkraften.