TDK ökar magnetisk permeabilitet av brusreduceringsblad

- May 01, 2019-

TDK Corp tillkännagav att det har utvecklat ett magnetiskt ark som används som ett mått mot elektromagnetiskt brus som genereras av elektroniska enheter och börjar volymproduktion i september 2015.

image

TDK insåg industrins högsta magnetiska permeabilitet genom förbättringar av material och produktionsprocesser. Även när tjockleken på det nya magnetplåten är ungefär 20% mindre än den tidigare produkten, är det möjligt att realisera en likvärdig prestanda, sa företaget. Det här är första gången på fem år som företaget har släppt ett nytt magnetplåt av denna typ.

Magnetplattan förväntas användas för att designa smartphones, surfplattor och andra multifunktionella mobila enheter. De här enheterna blir tunnare men mer multifunktionella med hjälp av NFC (nära fältkommunikation) och strömförsörjningsfunktionen utan kontakt. Och effektiva bulleråtgärder krävs.

När magnetplåten placeras inuti skölden på ett substrat, nära en kabel / kontakt etc, minskar det värden som är relaterade till utstrålat elektromagnetiskt brus. TDK har som målsättning att svara på behoven hos enhetsproducenter genom att släppa ut produkter med högre egenskaper.

Den nya produktens magnetiska permeabilitet är 220 vid en frekvens av 1 MHz, vilket är högre än för den föregående produkten (ca 180). Företaget tilldelar det till förbättrade material och produktionsprocesser men har inte avslöjat detaljerna. Tjockleken på arket är 30 μm eller 50 μm i enlighet med behoven hos designers.

Förutom insidan av smartphones och surfplattor, förväntas den nya produkten användas för att förbättra känsligheten hos elektromagnetiska stylus. Den tillverkas vid TDKs bas i Kina vid en planerad produktionshastighet på 50 000 enheter per månad först.