TDK för att visa magnetometrisk sensor med hög känslighet

- Apr 11, 2019-

TDK Corp prototyper en magnetometrisk sensor med en känslighet så hög som 1mV / nT och kommer att visa den vid Ceatec Japan 2014, som kommer att äga rum från 7 till 11 november 2014 i Chiba Prefecture, Japan.

Med sin förväntade höga känslighet hos flera picotesla (pT) kan den kontaktlöst detektera exempelvis magnetisk bläck tryckt på papperspengar. Å andra sidan måste befintliga magnetometriska sensorer röra magnetisk bläck.

TDK använde en GMR (jätte magneto-resistans) -anordning för sensorn. Och det anser att det är möjligt att inse en sensor med högre känslighet genom att ersätta GMR-enheten med en TMR-enhet (tunnelmagneto-resistans). En sådan sensor kan kunna detektera ett magnetfält så svagt som flera femtotesla (fT), sa företaget.

TDK definierar den nya magnetometriska sensorn som en nästa generationens produkt och planerar att kommersialisera den inom fem år.

TDK har redan kommersialiserat en vinkelsensor med hjälp av en TMR-enhet. Företaget började massproducera det i april 2014. För närvarande levererar TDK prover av en produkt som innehåller en TMR-enhet och signalbehandling ASIC i ett paket. Vinkelnåligheten är ± 0,2 °.

image