Användningen av magnet i vårt liv

- Mar 18, 2019-

Högtalare, kompass, dörrförsegling på kylskåpsdörr, dörrsugning, magnetisk levitaltåg, induktionskokare, magnetisk nål, telefon, mobiltelefon, magnetiska smycken, magnetiska leksaker, läderväskor och väskor, vilket gör motorer, generatorer (skärmagnetisk induktionstråd för att generera el), kranar, klockor och så vidare. Magnetmagnetmagneter kan klassificeras som "permanenta magneter" och "icke-permanenta magneter". Permanenta magneter kan vara naturliga produkter, även kända som naturliga magneter, eller de kan tillverkas konstgjort (den starkaste magneten är en neodymmagnet). En icke permanentmagnet har emellertid magnetism endast under vissa förhållanden, vanligtvis i form av en elektromagnet, vilken använder en elektrisk ström för att stärka dess magnetfält.

Metalliska legeringsmagneter inkluderar NdFeB (Nd2Fe14B), SmCo, ALNiCO. Ferrit.

1, NdFeB magnet: Det finns för närvarande kommersiell prestanda av den högsta magneten, känd som magnets kung. Med extremt höga magnetiska egenskaper är dess maximala magnetiska energiprodukt (BHmax) mer än 10 gånger högre än Ferrit. Dess egna mekaniska bearbetningsförmåga är också ganska bra. Arbetstemperatur upp till 200 ° C. Och kvaliteten på ett material är svårt, prestanda är stabil, har mycket bra kostnadseffektivitet, dess tillämpning är extremt omfattande. På grund av sin starka kemiska aktivitet måste den dock göra en skyddande beläggning en yta. (såsom Zn, Ni, elektrofores, passivation etc.).

2. Ferritmagnet: dess huvudsakliga råmaterial inkluderar BaFe12O19 och SrFe12O19. Den är gjord av keramisk teknik, som är hård och spröd. Eftersom ferritmagnet har bra temperaturmotstånd, lågt pris och måttligt prestanda har det blivit den mest använda permanentmagneten. Ferritmagneter kan också bindas, gjorda till Flexibla magneter, flexibla magneter används ofta i skyltindustrin och trycksektorn.

3. ALNiCO magnet: det är en legering bestående av aluminium, nickel, kobolt, järn och andra spårmetallelement. Gjutningsprocessen kan bearbetas till olika storlekar och former med bra bearbetbarhet. Gjuten aluminium nickel och kobolt permanent magnet har den lägsta temperaturen koefficienten är reversibel, arbetstemperatur kan vara så hög som över 600 . Alnico permanentmagnetprodukter används ofta i olika instrument och andra tillämpningar.

4. SmCo är uppdelad i SmCo5 och Sm2Co17 enligt olika komponenter. Dess utveckling var begränsad av den höga kostnaden för sina material. Som permanentmagnet av sällsynta jordarter har SmCo hög magnetisk energi (14-28 mg), pålitlig koercivitet och goda temperaturegenskaper. Samarium koboltmagneter fungerar bättre vid höga temperaturer än ndfebmagneter