Skillnaden mellan absorberande material och Avskärmnings material

- Dec 04, 2019-

Tala om avskärmning rummet kanske alla är inte konstigt. Avskärmning rum kan blockera inomhus elektromagnetisk strålning till utsidan diffusion, stark elektromagnetisk strålkälla bör vara avskärmad och isolerade. Skyddsrummet är tillverkat av magnetiska material. Parametern för att mäta den magnetiska permeabiliteten av material är permeabilitet. Ju högre permeabilitet, desto bättre avskärmning effekt. Det finns många material i byggandet av avskärmning rum, såsom absorberande material och avskärmning material, så vad är skillnaden mellan absorberande material och avskärmning material?


Absorberande material


Absorberande material är en typ av material som kan absorbera elektromagnetisk vågenergi projiceras på sin yta. Det absorberar elektromagnetiska vågor genom att omvandla incident elektromagnetiska vågor till värme eller andra former av energi genom olika förlustmekanismer av material. I tekniska tillämpningar, är det absorberande material som krävs för att ha en hög absorptionshastighet av elektromagnetisk våg i en relativt bredband, och det är också skyldig att ha lätt vikt, temperaturtålighet, fuktbeständighet, korrosionsbeständighet och andra egenskaper. Den absorberande effekten av absorberande material bestäms av olika elektromagnetiska mekanismer inuti mediet, såsom Debi avslappning, resonans absorption, resonans avslappning av gränsskikts avslappning domän väggar, elektron diffusion och Micro-Eddy-ström, etc.


Avskärmnings material


Avskärmning material är en typ av material som kan isolera metallen mellan två utrymme områden för att kontrollera induktion och strålning av elektriska fält, magnetfält och elektromagnetisk våg från ett område till ett annat. Specifikt, det material som används för att göra skölden. Skölden omger störningskällan för element, krets, montering, kabel eller hela systemet för att förhindra att det elektromagnetiska fältet sprids utåt. För att omge en mottagnings krets, enhet eller system med en sköld för att skydda den från externa elektromagnetiska fält.Skillnaden mellan absorberande material och avskärmnings material


Absorberande material elektromagnetiska vågor kan inte gå in och ut, kan överenskommas, men elektromagnetiska avskärmning material inte nödvändigtvis reflekteras från elektromagnetiska vågor, men genom antingen absorption eller reflektion för att minska mängden elektromagnetiska vågor till andra sidan av skyddsmaterialet. Därför kan man säga att det absorberande materialet är att göra absorberande material och samma sida av elektromagnetisk våg sändande källa få så lite som möjligt den reflekterade elektromagnetiska vågen, medan den elektromagnetiska avskärmning material är att skydda materialet och göra den motsatta sidan av den elektromagnetiska vågen sändande källa få så lite som möjligt påverkan av elektromagnetisk våg.Newlife absorberande material länk:

http://www.newlifemagnetic.com/electronic-components/emi-shielding/wave-absorber-material-for-phone-anti.html