Rollen av mjuka magnetiska skärmningsmaterial i trådlös laddning

- Jul 15, 2019-

Trådlös laddning har blivit populär i mobiltelefoner, och Samsung och Apple har blivit standard enheter. Det finns också många produkter i det bärbara utrymmet. I framtiden kommer trådlös laddning att användas allmänt i hem, kontor, offentliga platser, transportverktyg och transport. Det kommer också att bli en utbredd användning av elbilar i framtiden.


image


I. Trådlös energitransmission (WPT): smart telefon, smart slitage (liten ström)

Strukturen för trådlös laddning liknar en transformator, som består av en sändare och en mottagare, som båda består av spolar och magnetiska material. Det finns olika typer av magnetiska material, såsom ferrit, amorft och nanokristallint.

image


Rollen av mjukt magnetiskt skärmningsmaterial vid trådlös laddningMagnetisk skärmning: ger en låg impedansväg för magnetflöde, minskar magnetfältlinjerna utsända till utsidan, minskar påverkan på de omgivande metallobjekten och förhindrar virvelström och signalinterferens.Reduktion av magnetisk resistans: förbättra kopplingskoefficienten, förbättra magneto-elektrisk omvandlingseffektivitet, använd färre vridningar för att uppnå högre induktansspole, minska spolmotstånd, minska effektivitetsminskningen som orsakas av värme (fler varv, högre motstånd).


IV. Jämförelse av laddningseffektivitet hos nanokristallina magnetiska ledande tabletter:


För att simulera den verkliga situationen och utföra jämförande test under samma förhållanden jämförs laddningseffektiviteten hos nanokristallina magnetiserare med olika tjocklek och ferriter med olika permeabilitet och tjocklek. Med ökningen av tjockleken förbättras laddningseffektiviteten, men den nanokristallina är inte tjockare och den är i princip mättad vid 0,1 mm. Därför behöver den nanokristallina magnetledningsplattan inte vara för tjock, när den trådlösa laddningsmodulen utformas, vilket ökar materialkostnaden. Regeln av ferrit liknar den hos nanokristallina. Ju högre permeabilitet desto högre laddningseffektivitet och ju tjockare tjockleken desto högre laddningseffektivitet är. Vid samma laddningseffektivitet är tjockleken av nanokristallina magnetiska ark emellertid endast hälften av den för ferrit.


För det femte, utvecklingen av trådlös laddning av smarta telefoner


Under 2012 introducerade Nokia Lumia 920, en trådlös telefon laddad med en hård ferrit. HiKe 868, en mobiltelefon som säljs utomlands år 2013, är utformad för att integrera trådlös laddning och NFC, med magnetiska material wpc-ferrit (rigid) och nfc-ferrit (flexibel). 2015-landmärkeförändringar har skett i mobiltelefonens trådlösa laddning, samsung lanserade den första trådlösa laddningsflaggsmodellen Galaxy S6, som inte bara är kompatibel med två typer av trådlösa laddningsstandarder, WPC och PMA, konfigurerar också två NFC-betalningsstandard och MST, som matchar mjuka magnetiska avskärmningsmaterial förutom ferrit, med användning av amorft magnetiskt stycke för första gången, gör mobiltelefoner inte bara tunna och eleganta, men förbättrade också den trådlösa laddningseffektiviteten. I 2016 gjorde samsung ytterligare förbättringar, vilket ersatte alla magnetiska material med mer avancerade nanokristallina magnetiska ledningsförmåga ark, vilket ledde till transformationen av trådlös laddningsteknik och tar alltid ledande position. När det gäller funktioner, läggs NFC och MST nära fältkommunikationsfunktioner från den enkla trådlösa laddningen. Magnetiska material övergår gradvis från ferrit till nanokristallin.


6. Ansökningsfall


Nanokristallinska applikationer för trådlös laddning började med S7, ett material som gör allt arbete, ersätter en kombination av amorf och ferrit. Det är allmänt trodde att det används i NFC-mjuka magnetiska material, ferrit är det bästa och det nanokristallina passar inte, för i högfrekvens uppväger sönderfallet av nanokristallin ferriten, men samsung gjorde ett genombrott, den framgångsrika tillämpningen av S7-visade nanokristaller kan användas i NFC, sedan S8 / N8 / A7 / J5 / J7 många modeller som produkter, för att utvidga applikationen av nanokristallin från WPC till NFC och MST.


Vi har också gjort några försök vid sändaränden. Vi har gjort flera trådlösa laddare produkter med nanokristallina magnetiska ledningsförmåga tabletter, som presenteras av multi-station och multi-funktion produkter, utan några prestanda problem. Det enda problemet är att kostnaden för magnetisk ledningsförmåga är högre än ferrit.


Vii. Mobil trådlös laddningsutvecklingsutveckling:


Funktion: WPC - WPC + NFC - WPC / Airfule + NFC


Trådlös laddning - trådlös laddning + - laddning efter vilja


Effekt: 5 W - 7,5 W -> 10 W - 15 W


Långsam laddning - universell laddning - snabb laddning - blixtladdning


VIII. Utvecklingstendens av magnetisk ledande film


Mottagande ände: absorberande material → ferrit → amorft + ferrit → nanokristallint


Nanokristallint magnetiskt styrplåt:

Tunn - ultra-tunn: 0,14 → 0,12 → 0,11 → 0,10

Hög permeabilitet, låg förlust - hög Q


IX. Ansökan och popularisering


Låg effekt: mobiltelefon, smart slitage mm

Medium effekt: dator, köksutrustning etc

Hög effekt: elfordon, vägar och annan infrastruktur

Framtiden kommer att bli den trådlösa världen, förändra livet, förändra världen.