VISA MAGNETISKA OMRÅDEN OCH IDENTIFIERA MAGNETISKA POLER

- Jun 18, 2019-

Typiskt är magnetfält osynliga. Det är en av de saker som lägger till mystiken och nyfikenheten hos magneter. Bust som visualiserar magnetfält och identifierar magnetiska poler kan göras med bara några enkla verktyg.

MAGNETISKA FÄLT

Det finns några sätt att upptäcka magnetfält, en av de mest pålitliga är med magnetisk tittarfilm. Denna unika film suspenderar små nickelpartiklar över ett tunt lager av visköst material vilket gör att partiklarna kan anpassa sig till magnetfält. Det visar platsen, liksom hur många poler, en magnet har. Placera enkelt arket över magneten och polerna visas som mörka områden. De ljusgröna områdena är magnetfälten.

Magnetiska visningskort och -ark ger användare möjlighet att:

 • Ange plats för magnetpoler

 • Bestäm antalet poler som en magnet har

 • Enkelt hitta "dolda" magnetfält

Gör det själv

Medan tittarkort snabbt lyser poler visar ett enkelt DIY-projekt magnetflödet i rörelse. För att göra en, behövs bara några enkla saker. Börja med att samla materialen:

 • en klar flaska

 • mineralolja (eller annan viskös vätska som glycerin)

 • järnfilspån

 • olika former av magneter

Häll oljan försiktigt i flaskan eller behållaren efter eget val. Lägg till färg, om så önskas, och skaka försiktigt. Lägg sedan till i järnfyllningar. Mängden tillsatt beror på flaskstorleken, men för att se järnpartiklarna rör sig, lägg inte till mycket metall. Vid den här tiden är allt som finns kvar att hätta flaskan och skaka innehållet. Att gnugga en magnet längs flaskens utsida drar metallfilen längs magnetfältlinjerna. Att använda olika former av magneter illustrerar fullt magnetiskt flöde.

Några tips: Använd en viskös vätska som mineralolja eller glycerin för att ställa in järnlisterna. Vatten är inte väl lämpat för denna användning. Strykjärn, järnoxid eller skärstycken av stålull arbetar alla för att visa magnetens drag. Köp enkelt några av dessa varor på lokala rabatter.

Detta projekt är utmärkt för att demonstrera magnetfältet i rörelse och är idealiskt för utbildningsändamål. Och det är helt enkelt roligt!

IDENTIFIERA MAGNETISKA POLER

Medan magnetiska tittarkort visar placeringen av magnetpoler klassificerar de inte polen. Om man bestämmer magnetens nord- eller sydpol är det viktigt att använda verktyget är en stavfinnare.

Denna grundläggande magnetpolare identifierar norra eller södra polen av en magnet. En elektronisk version, piper när polen hittas och lyser röd eller grön för polindikering.

Pole finders är mycket enkla att använda. Bara peka på spolens spets på magnetens yta och S eller N visas i fönstret.

Polefinnare är användbara för:

 • Verifiering av produktsammansättningar

 • Kvalitetskontroll

 • Tillverkningsapplikationer

 • Utbildning

Med vetenskapens rättvisa säsong i full gång gör både magnetisk film och polsfinnare användbara verktyg för en rad olika experiment.