Vad är karaktäristika för NTC? Vilka är de viktigaste applikationerna?

- Apr 26, 2018-

NTC har fördelarna med stor temperaturkoefficient, hög känslighet, liten volym, snabb respons och enkel struktur. Dessutom har den hög tillförlitlighet för fuktmotstånd, syrabeständighet, alkalistålighet, termisk stötdämpning och vibrationsmotstånd. Nackdelen med den är att den är olinjär och linjär ersättning på kretsen, och utbytbarheten är dålig.


NTC används ofta i följande aspekter:


1. För temperaturmätning:

NTC används huvudsakligen för temperaturmätning och liten temperaturdifferens temperaturmätning. Den är mycket lämplig för hushållsapparater, såsom halvledarpunkttemperaturmätare och elektronisk termometer, som är gjorda av NTC som mätelement. Eftersom NTC själv är mycket resistent; Därför är motståndet och kontaktmotståndet hos anslutningskablarna försumbar, så NTC kan mätas och styras på avstånd.


2. För temperaturkompensation:

NTC kan kompensera vissa komponenter vid ett visst temperaturområde. Om NTC är ansluten i rörelsespolen i rörelsespolen, kan det minska det fel som orsakas av temperaturändringen. Dessutom används NTC som kompenseringskrets i transistorkrets och logaritmisk förstärkare för att kompensera för signaldrift orsakad av temperatur.


3. Termisk kontroll

Omkopplare typ NTC inbäddad i analyten i ett prov, och med reläserien, krets med konstant spänning, när temperaturen i det omgivande mediet stiger till ett visst värde, kan strömmen i kretsen vara med några tiondelar ma mutation för dussintals ma, därför gör relä drift, för att uppnå temperaturkontroll och överhettning skydd.