Vad är delarna av flexibelt magnetband?

- May 30, 2019-

Magnetiska poler

Flexibelt magnetband kan magnetiseras på tre sätt; axiellt, diametralt eller i form av en flervolig magnet.


Axiellt och diametralt magnetiserat flexibelt magnetband genom bandets djup

Axiellt och diametriskt magnetiserad

Ett axiellt magnetiserat magnetband magnetiseras genom magnetens längd, medan en diametriskt magnetiserad magnetband magnetiseras genom diametern.


Magnetiskt bokmärke tillverkat med två bitar av flexibel magnetband

Axiellt magnetiserad magnetband kan bara locka ferromagnetiska material till magnetens övre eller nedre stora yta som kan användas om du behöver fästa en magnet till en annan snarare än en ferromagnetisk yta. Detta är särskilt användbart när du skapar ett magnetiskt bokmärke eftersom de två magneterna lockar varandra som håller bokmärket till sidan.


A- och B-profil, nord- och sydpol, magnetband

Axialmagnetiserad flexibel magnetband kan antingen vara en A- eller B-profil. Detta hänvisar till huruvida nordpolen ligger på toppen eller botten av den flexibla magneten. En A-profilmagnet har norrpolen på det högsta magnetiska ytan, medan en B-profilmagnet har sydpolen på toppen.


Produktion planeringstavla

Dessa band beskrivs på så sätt att du kan köpa de två profilerna av magnetband. Detta gör det möjligt för de två flexibla magnetbanden att fästa vid varandra utan någon magnetisk resistans. Detta är speciellt användbart för när du använder en produktionsplaneringstavla, som är en form av magnetisk vit kartong där informationen ständigt flyttas beroende på produktionsstadiet ett föremål, till exempel ett hus, ligger under byggprocessen.


Sömfri flexibel magnetband

Diametriskt magnetiserad flexibel magnetband kommer å andra sidan att locka ferromagnetiska material från någon av de två tunna sidorna längs bandets djup. Detta är användbart för hantverksprojekt eller kylmagneter där användaren inte vill ha en synlig söm mellan de olika sektionerna.


Flerpolig magnetmonteringsplatta - tre nordpoler och tre södra poler

Multi-poliga magneter

En flerkolig, flexibel magnetband har bara ett ansikte magnetiserat i form av en flervolig magnet.Multipoliga magneter magnetiseras i ett randigt mönster av alternerande nord- och sydpoler, t.ex. nord, syd, nord, syd.


Multipole flexibel magnet med många magnetpoler

Multi-polig flexibel magnetband kan ha mellan 2 och 60 magnetiska poler per tum. Ju fler poler per tum en magnet har desto större är hållfastheten, men magnetfältets räckvidd minskar. Detta skapar ett starkt magnetfält nära magneten för att ge en större hållkraft. Flexibla magnetband med stor tjocklek har färre poler per tum eftersom styrkan redan är ökad på grund av deras storlek.


Laminerad flexibel magnetband

Flexibelt magnetband med lim eller laminat på ett magnetiskt ansikte kräver flera polig magnetisering, på grund av barriären skapar laminatet och limen, vilket förhindrar att magnetfältet flyr genom magnetbandets övre del.


Bifoga ett stycke avskuren flexibel magnetband utan lim i en metallpelare

Multi-polig magnetisering gör att det flexibla magnetbandet kan hålla fast vid en annan flervolig magnet eller ett ferromagnetiskt material. Detta skulle inte vara möjligt om magneten magnetiserades på något annat sätt.


Laminera

Flexibel magnet med laminerat skikt

Den flexibla magnetbandet kan lamineras på sin icke-magnetiska sida, medan den andra sidan magnetiseras i en flervålsformning. Laminatet är fäst vid den flexibla magneten med hjälp av kraftiga lim; detta innebär att laminatet inte kan avlägsnas från magneten utan stor kraft.


Färgade PVC-lakan

Flexibelt magnetband är laminerat med polyvinylklorid (PVC) för att ge tejpen ökad styrka och stabilitet. PVC används som laminat för flexibelt magnetband eftersom det inte kommer att spricka när det är böjt.


Wonkee Donkee säger "Polyvinylklorid (PVC) är en typ av plast med tillsatt mjukgörare för att göra det flexibelt"

Laminerad flexibel magnetband

Laminering av det flexibla magnetbandet förbättrar också magnetens visuella utseende. En icke-laminerad flexibel magnetband är en matt brun brun medan ett laminerat, flexibelt magnetband kan komma i ett stort antal färger. Detta är särskilt användbart för konst och hantverksprojekt.


Lim

Magnetband tejdat i remsor med märkt lim

Klisterna på en flexibel magnetband är laminerad på det icke-magnetiska ytan av en flervolig, flexibel magnetband. Detta innebär att magnetens magnetiska egenskaper inte påverkas och tillåter magneten att hålla fast vid icke-ferromagnetiska material, såsom en trädörr.


Premium lim på en bit av snittet flexibelt magnetband

Den typ av lim som används på ett flexibelt magnetband är ett syntetiskt lim av akryl. Det akrylhäftande materialet är högklibbigt vilket innebär att det kan hålla säkert på olika ytor.


Skum lim på en flexibel magnetband

Det finns också en typ av flexibelt magnetband med ett tillsatt skumlager mellan limet och magneten som kan användas på ojämna ytor. Detta skumlager hjälper magneten genom att bilda sig runt några klumpar och stötar, men håller flexibel magnetnivå.

Skala av tejp av flexibelt magnetband med märkt lim

För att stoppa klisteret från att klibba på ytor när magnetbandet inte används, används en bakplatta för att skydda den.