Vad är Curie temperaturen i en permanent ferrit flexibel magnet?

- Mar 12, 2019-

Vad är Curie temperaturen i en permanent ferrit flexibel magnet? Vad är demagnetiseringstemperaturen? Innan vi svarar på den här frågan får vi se Curie temperaturen först.


Curie temperatur


Curie temperaturen är den temperatur vid vilken ett material kan växla mellan en ferromagnet och en paramagnet. Under Curie-temperaturen blir materialet en ferromagnet, och det magnetiska fältet som är associerat med materialet är svårt att förändra. När temperaturen är högre än Curie blir materialet paramagnetiskt, och magnetens magnetfält kan lätt ändras med förändringen av det omgivande magnetfältet.


Vad är Curie temperaturen i en permanent ferrit flexibel magnet?


Ferritmagnet Curie-temperaturen vid ca 450 ° C är i allmänhet högre än 450 grader. Hårdheten är runt 480-580. NdFeB magnet Curie temperaturen är generellt mellan 350 och 370 grader. Men NdFeB-magnetens användningstemperatur ligger under Curie-temperaturen, temperaturen på mer än 180-200 grader NdFeB magnetiska egenskaper har dämpats mycket, vid denna tid har NdFeB förlorat sitt användningsvärde.


Hur demonterar du ferriten?


Ferrit demagnetisering är komplicerat eftersom den erforderliga temperaturen är mycket hög. Burning helt demagnetisering ord måste värmas till 900 ℃. Det räcker inte att temperaturen ligger bara en liten bit ovanför Curie. Om endast majoriteten av demagnetisering krävs, kan metoden för ac-dämpning användas för att demagnetisera.


Bifogad figur: Demagnetiseringskurva för ferritböjliga magneter

image