Vad är skillnaden mellan NdFeB och ferrit

- Mar 11, 2019-

NdFeB fördelar är kostnadseffektiva, med goda mekaniska egenskaper; På grund av sin låga Curie-temperatur, dåliga temperaturegenskaper och lätt korroderad i pulverform, måste den förbättras genom att justera sin kemiska sammansättning och anta ytbehandling för att uppfylla kraven för praktisk tillämpning.


Ferrit är en metalloxid med ferromagnetism. När det gäller elektriska egenskaper är ferritets resistivitet mycket större än den för metall- och legeringsmagnetiska material och NdFeB-magnetiskt stål har också höga dielektriska egenskaper. De ferritiska magnetiska egenskaperna visar också hög permeabilitet vid höga frekvenser. Därför har ferrit blivit ett allmänt använt icke-metalliskt magnetiskt material inom området högfrekvent svag ström.


Ndfeb tillhör tredje generationen av magnetiska magnetiska sällsynta jordartsmetaller, med liten storlek, lättvikt och starka magnetiska egenskaper, är det magnetiska materialet före prestanda och pris än det bästa som kallas magneto i magnetfältet. Fördelarna med hög energidensitet gör Ndfeb permanent magnetiska material som används i stor utsträckning inom modern industri och elektronisk teknik. I den nakna magnetismens tillstånd kan den magnetiska kraften nå omkring 3500 gauss. Ferrit, även känt som ferrit eller magnetiskt porslin, är ett icke-metalliskt magnetiskt material. Det är en kompositoxid (eller ferrit) av magnetisk Fe2O3 och en eller flera andra metalloxider. Magnetisk kraft är vanligtvis 800-1000 gauss, som ofta används i högtalare, högtalare och annan utrustning.


NdFeB magneter och ferritmagneter skiljer sig huvudsakligen från följande:


1. Ferritmagnetens prestanda är inte lika bra som NdFeB.

2. Pris: Ferriten är mycket billigare än NdFeB magneter.

3. Ferritmagnetemperaturen är mycket bra, och den vanliga ndfeben brukar bara 80 grader, bortom den här arbetstemperaturen visas demagnetisering.

4. Ferriten är mycket stabil, vilket i sig är en oxid och mycket stabil. NdFeB är en legering, som är lätt att oxidera och måste beläggas för skydd.

5. NdFeB magneter och ferritmagneter båda kan göras till flexibla magneter, som alltmer används inom bilindustrin, skyltar och trycksaker.