Vad är skillnaden på fysiska egenskaper och användningsområden mellan Bonded NdFeB och sintrad NdFeB

- Mar 29, 2019-

Bonded NdFeB är faktiskt gjuten genom injektion eller kalandrering, medan sintrad NdFeB magneter är pumpas och sedan hettas upp till höga temperaturer.


Bonded NdFeB magneter innehåller bindemedel eftersom de är gjutna av injektion eller kalandrering. Densiteten är vanligtvis endast 80% av det teoretiska densitet. Och sintrad NdFeB magnet genom en komplicerad process temperaturen hög värme. Bonded NdFeB är därför på energi, ungefär 30% lägre än sintrad NdFeB.


Sintrad NdFeB är en Anisotrop magnet som produceras av pulver sintring.

Efter sintring, tomrummet produceras och sedan bearbetas (t.ex. tråd kapning, skärning, slipning, etc.) i olika former.

Sintrad NdFeB är hårt sprött material som är svår att bearbeta. Den har hög förlust, hög kostnad, dålig måttnoggrannhet och dålig korrosionsbeständighet. Ytan behöver elektrolytisk behandling.

Det har dock fördelen med hög prestanda. För närvarande, har den uppnått mer än 50MGOe.


Energin av Bonded NdFeB magnet är endast ca 5% av Sintrad NdFeB. För närvarande den magnetiska energin sintrad ndfeb magnet kan nå mer än 50MGOe, medan bindande magneten är i allmänhet mindre än 10MGOe, den högsta energin av flexibla NdFeB är endast 12MGOe. Utförandet av magnetiska pulvret används för bonded NdFeB är allmänt 15MGOe, och endast 10.5MGOe på de flesta efter det är gjort till en bonded magnet. Sintrad NdFeB har därför generellt en bredare avstånd applikationer än bonded NdFeB.