Varför använd ADHESIVES PÅ FLEXIBEL MAGNETS

- Jul 18, 2019-

Vissa kan känna att valet av det korrekta limet för deras projekt snabbt kan bli en klibbig situation. Många olika faktorer kommer till spel när man bestämmer vilken tejp som ska vara den mest effektiva och ekonomiska för ditt jobb.


Det finns olika lim som används på flexibla magneter.


Vad är limets funktion?

Vilken typ av material och yta kommer klisteret att vidhäftas till?

Ska ytan utsättas för temperatur, fukt, UV-ljus eller kemikalier?

Är detta ett permanent eller tillfälligt band?

Finns det några specifika släppvärden som behövs?

Vilken typ och tjocklek på fodret behöver du?

Hur mycket vikt kommer limet att förväntas bära?

När du har svarat på dessa frågor blir det mycket lättare att begränsa din sökning efter det idealiska limet för ditt projekt. Det finns ett brett sortiment av olika lim som finns där ute, så vi har listat tre av de vanligaste PSA: erna (tryckkänsligt lim) och vad de bäst används för:


RUBBER ADHESIVE

Detta är ett tunt inomhus gummibaserat lim som fungerar bra för allmänt ändamål att binda till skum, fält, trasor, primet trä, papper, metall, plast och de flesta låga eller oförstoppade substrat. Gummi lim är resistent mot vatten, tvättmedel och alkohol. Detta lim är det mest ekonomiska valet, samtidigt som det ger en stark bindning.ACRYLISK ADHESIVE

Detta är ett tunt akrylbaserat lim som är effektivt för både inomhus och utomhus. Det rekommenderas för bindning till plast och vinyl, liksom alla jobb där du letar efter enastående vidhäftning, hög skjuvhållfasthet och bra lösningsmedelsbeständighet. Akrylhäftande material ger också överlägsen motståndskraft mot UV-ljus, vatten, tvättmedel, alkohol, alifatiska och vissa aromatiska kolväten.FOAM TAPES

Skumtejp är ett bra alternativ om du klarar av ojämna ytor, obehandlat trä eller var som helst du letar efter ett tjockare lim för att fylla i luckor. Skumband finns i gummi- och akrylbaserade lim, för att klibba till alla olika typer av ytor.