Yaskawa Electric gör EV-motor utan neodym

- Apr 13, 2019-

Yaskawa Electric Corp utvecklade en motor som är för att köra elektriska fordon (EV) och använder inte neodym.

Företaget säkerställde en prestanda och dimensioner som motsvarar den för en motor som använder neodym genom att optimera formerna och positionerna hos magnet, motorkärna etc.

Den nya motorn har en IPM (inre permanentmagnet) struktur, där en ferritmagnet är inbäddad i en rotor. Dess vridmomentegenskaper förstärktes genom att optimera formerna för magneten, kärnan, etc. Dessutom reducerades dess demagnetiserande faktor för låg temperatur för att eliminera behovet av neodym.

Vidare insåg Yaskawa dimensionerna som motsvarar dem hos en motor med användning av en neodymmagnet genom att använda en rektangulär tråd vars tvärsnitt har en rektangulär form för att öka tätheten av stators lindningstråd och optimera rotorns magnetiska krets.

image

Med anställning av den rektangulära tråden ökade förhållandet av ledande material i statorns lindningstråd med ca 30%. Det blev också lättare att automatisera produktionen.

Priserna på sällsynta jordartsmaterial, inklusive neodym, varierar kraftigt eftersom många av dem är excentriska, vilket gör det svårt att stabilt få dem. Därför beslutade Yaskawa att utveckla en EV-motor med en ferritmagnet, som har ett lägre pris.

När det gäller motorens specifikationer har den en maximal rotationshastighet på 12 000 rpm, kontinuerlig uteffekt på 45 kW, maximal effekt på 80 kW och maximalt vridmoment på 200 N · m. Det mäter 250 (W) x 194 (H) x 355 mm (D) och väger ca 60 kg.

Yaskawa visar en panel som förklarar motorn vid 4: e EV & HEV Drive System Technology Expo