2018 Marknadssituation och trendanalys av magnetiska material

- Mar 23, 2019-

Magnetiskt material avser övergångselementen av järn, kobolt, nickel och deras legeringar kan direkt eller indirekt producera magnetiska material. Magnetiska material kan delas upp i mjuka magnetiska material och hårda magnetiska material enligt svårigheten att demagnetisera efter magnetisering. Materialet som magnetisering Lätt att förlora kallas mjuka magnetiska material, det material som magnetiseringen inte är lätt att förlora kallas permanentmagnet.


Det kan också delas in i tre kategorier: ferritmagnetiska material, magnetiska sällsynta jordartsmetaller och andra magnetiska material.


Globala magnetiska materialindustrin marknadsanalys


På grund av deras unika egenskaper är magnetiska material lämpliga för olika automotive, elektroniska och elektriska produkter och deras tillämpningar. År 2016 har den globala marknaden för magnetmaterialindustrin nått oss 32,15 miljarder USD. Från och med 2017 uppgick den globala marknaden för magnetisk materialindustrin till 34,86 miljarder dollar och det förväntas att den globala marknaden för magnetisk materialindustrin kommer att nå 51,72 miljarder dollar år 2020, CAGR = 8,2%.


Magnetiska material används i ett brett användningsområde, inklusive elmotorer, konsumentelektronik, generatorer, transport, medicinsk utrustning och så vidare. Elektriska motorer och konsumentelektronik var de största applikationerna, respektive 31,2% respektive 20,3% år 2017. Det beräknas att ansökningsandelen blir 31,3% respektive 20,4% år 2020.


Enligt uppgifterna är både permanent ferrit och mjuk ferrit i stabilt tillstånd de senaste åren. Baserat på analysen av produktionen av permanent ferritmagnet och mjuk ferritmagnet i Kina har efterfrågan på magnetiska material inte ökat avsevärt de senaste fem åren tack vare den ekonomiska recessionen, minskande efterfrågan och trenden med miniatyrisering och tunna egenskaper.


Under de senaste åren har överföringen av internationell tillverkningsindustri, råvarupriser av sällsynta jordartsmetaller höga höga arbetskostnader. Under påverkan av ovanstående faktorer har den globala ndfeb-industrin genomgått stora förändringar i det internationella landskapet, Kina har blivit världens största tillverkare av ndfeb. Enligt statistik om statistik för datatillverkning, år 2018, innehåller nya energikjøretøy, energieffektiva apparater, elverktyg, industrirobotar och andra industrier för utveckling av sällsynta jordartsmetallmaterialindustrier ett viktigt stöd, kvalitetsförbättrad industriell utveckling, produktproduktion stabil tillväxt, Det viktigaste företagets fördelar för att upprätthålla bra hållning, korngränsdiffusion och annan avancerad teknik för att ytterligare främja och utöka de nya applikationsområdena som höghastighets järnvägsmoment.


Från och med 2018 har Kinas produktion av permanentmagnetiskt material av sällsynta jordartsmetaller nått 164 500 ton. Bland dem sintrad ndfeb grov produktion av cirka 155.000 ton, en årlig tillväxt på 5%. Produktionen av bunden ndfeb uppgick till 0,7 miljoner ton, en ökning med 5% jämfört med föregående år. Samarium koboltmagneter producerade 25 000 ton, oförändrad från samma period föregående år.


Med kontinuerlig utveckling av nya applikationsmarknader, såsom bilelektronik, LEDTV, LED-belysning, EMC, 4C (dator, kommunikation, radio och tv, innehållstjänster) integration och 4G, 5G-kommunikation, smartt nätverk, internet av saker, ny energi fordon och andra tillväxtmarknader, kommer att ge fler utvecklingsmöjligheter för utvecklingen av Kinas magnetiska materialindustri.