Iphone Använd trådlös laddning har hjälpt till att öka den magnetiska industrin

- Feb 28, 2019-

Som en hyllning till 10-årsdagen av iphone har allt mer information avslöjats om iPhone8. Kgi-värdepapper som ägs av en framstående analytiker Guo Ming ð skapar, sade Apple lanserade iPhone 8 i år kommer att användas i stort sett alla glasskal och göra justeringen är att göra iPhone stödja trådlöst Apple detta drag, utan tvekan ytterligare främja utveckling av magnetiska delar industrin.


IPhone 8 kommer att ha ett allglaset fodral utan några mekaniska knappar. Det ger äpple ännu mer anledning att använda trådlös laddning. Data visar att frekvensen av magnetiskt material som används för att tillhandahålla trådlös laddning för äpple är cirka 300kHz, vilket är högre än WPC-standarden på 130kHz, så sändaren kan stödja ett längre avstånd, vilket också ställer högre krav på magnetiskt material.


Faktum är att trådlös laddning inte är ny. Långt före Apples patentansökan för trådlös laddning hade LG utvecklat trådlös laddning baserad på magnetisk resonans. Det rapporteras också att huawei, LG, Samsung och andra kommer att avslöja sina nya modeller med trådlös laddningsteknik för första gången vid den mobila världskongressen 2017 i Barcelona den 27 februari. Trådlös laddning är inte begränsad till telefoner. Dell har sagt att det kommer att starta en trådlös laddningsbar laptop i maj.


Det finns fem industrin kedjor i den trådlösa laddningsindustrin kedjan, inklusive schema design, strömförsörjning chip, magnetiskt material, överföring spole och modul tillverkning. De magnetiska materialen inbegriper huvudsakligen NdFeB permanentmagnet, NiZn ferrit tunn magnetisk skiva, MnZn ferrit tunn magnetisk skiva, flexibel ferrit magnetisk skiva och andra magnetiska material.


image


Huvudkomponenten för trådlös laddning är en mängd magnetiska separatorer gjorda av mjukt magnetiskt ferritmaterial, som huvudsakligen spelar rollen som skärmspoleinterferens och ökar det inducerade magnetfältet. Baserat på precisionen för trådlös laddningsteknik ställer mottagaren fram högre krav på prestanda, storlek, stabilitet och tillförlitlighet hos magnetiska material. För närvarande är världens ledande teknik i TDK, Murata och andra internationella jättehänder, men med den inhemska ndfeb-forskningen och utvecklingen, innovation och uppgradering av industriell struktur, fortsätter patenteringstekniken att förbättra, företagets omfattande styrka fortsätter att stiga, Andelen kinesiska företag i detta område ökade gradvis.