TDK visar trådlöst strömförsörjningssystem vid Trade Show

- Apr 08, 2019-

TDK Corp uppvisade en prototyp av ett trådlöst strömförsörjningssystem riktat mot AGV (automatiserade styrda fordon), transportrobotar etc vid Ceatec Japan 2018, som ägde rum från 16-16 oktober, 2018, vid Makuhari Messe i Chiba City, Chiba Prefecture , Japan.

Systemet är en magnetfältresonanstyp med en utgång på 1kW. TDK planerar att starta volymproduktion av systemet 2019.

Ett magnetfältresonanssystem överför effekt genom att göra resonansfrekvensen hos den kraftöverförande spolen matchande den hos den kraftmottagande spolen. Så, jämfört med befintliga elektromagnetiska induktionssystem, är minskningen av effektöverföringseffektivitet orsakad av avstånd mindre. Med andra ord är det möjligt att realisera ett långt kraftöverföringsområde.

Systemet som utvecklats av TDK kan inse ett kraftöverföringsområde på 20-40mm, men det beror på storleken på spolen. Dessutom kan den kraftöverförande spolens centrala axel vara upp till 30 mm bort från den av den kraftmottagande spolen och vice versa. Förutom AGV och transportrobotar, förväntar TDK att det nya systemet kommer att användas för elgaffeltruckar etc.

Med ett kort kraftöverföringsområde är det nödvändigt att flytta en apparat som är utrustad med en kraftmottagande spole endast i riktning mot spolen axel och installera en fysisk guide för att oavsiktligt och säkert flytta den kraftöverförda spolen till ström- mottar spole (och vice versa) i en faktisk strömförsörjningsoperation.